En guide til å velge riktig takrenne for ditt bygg

Når du skal ha nye takrenner på huset eller hytta er det faktisk en del ting du må tenke på. Det er nemlig ikke sånn at «en takrenne er en takrenne».

La oss se på noen av de viktigste tingene:

Estetiske valg for takrenner

Det har skjedd en enorm utvikling på estetiske valg for takrenner. Det første man bør gjøre er å se på forholdet mellom fargen på huset og fargen på takrennene, og finne noe som står i stil til hele bygget.

Fargen du har på taket og veggene bestemmer egentlig det meste. Noen vil at renner og nedløp skal være nesten usynlige og gå i et med av veggen, mens andre vil skape en kontrast. Her er det smaken som bestemmer, men har du en kledning med profiler som skiller seg ut, kan det være lurt å velge noe som ikke tar for mye oppmerksomhet.

Det kan rett og slett være litt vrient å se for seg hvordan alt blir når det er ferdig montert. Vi har montert enormt mange takrenner og som blikkenslager har vi lang erfaring med beslag og estetiske valg.

Når du bestiller takrennemontering fra oss hjelper vi deg gjerne med å finne det estetiske utrykket som fungerer best for akkurat ditt bygg.

Selv om det estetiske er det første man ofte tenker på, er det takrennenes funksjon som er det aller viktigste.

Dimensjonering av takrenne og nedløp

Takrennene bidrar til å sikre hjemmet ditt mot fukt og råteskader. Har du takrenner som ikke leder vannet bort raskt nok, vil du få problemer. For å beregne dette må man ta høyde for takflate og takvinkel, antall nedløp og eventuell avløp eller drenering.

Ønsker du for eksempel å ha liten diameter på takrennen for å få et lettere utrykk, må dette balanseres gjennom å montere flere nedløp. Dersom du får en løsning med tilstrekkelig avrenning som er fagmessig montert, vil du kunne ha velfungerende takrenner i flere tiår fremover.

Over tid vil det normalt lønne seg å få dimensjonering og montering utført av fagfolk, fordi levetiden på takrenneløsningen da blir optimal.

Ps. Husk at vi stadig får mer ekstremvær, så takrennene må dimensjoneres for å tåle fremtiden også.

Vedlikehold er viktig

Etter at vi har dimensjonert og montert nye takrenner og nedløp hos deg, kommer det viktige vedlikeholdet.

Uansett hva slags takrenner du velger, er vedlikehold en forutsetning for lang levetid. På høsten må takrennene renses for blader og annet nedfall, slik at man får fri vanngjennomføring og unngår tette nedløp. Har du takstein er det viktig å fjerne sanden som vaskes ned fra taksteinene, fordi denne kan redusere kapasiteten i rennene, forårsake korrosjon, føre til mosevekst og øke belastningen på rennekrokene.

Dersom noe har blitt ødelagt er det viktig at du kontakter oss, slik at vi kan bytte beslag og erstatte det som ikke fungerer. Lar du dette være vil skaden kunne forplante seg videre slik at mer og mer blir ødelagt.

Vi monterer din nye takrenne

Hos Gunvaldsen & Sønn AS hjelper vi deg med montering av takrenner. Våre dyktige ansatte har lang erfaring og kan hjelpe deg med alt fra rådgivning til montering og vedlikehold.

For å kunne gi deg et prisoverslag vil vi gjerne ha noen bilder av bygget, samt informasjon om antall meter som ønskes montert takrenner på. Dette vil hjelpe oss med å gi deg et nøyaktig tilbud som passer til dine behov.

Send oss en forespørsel

Kontaktskjema

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    • Retningslinjer for personvern

    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.