Taktekker i Follo

Vi utfører blikkenslagerarbeider med beslag på tak og fasader, samt takomlegginger med takstein, takplater og båndtekking.

Siden 1960 har Gunvaldsen & Sønn sørget for pene og tette tak i Follo og omegn. Vi utfører alt fra mindre reparasjoner av beslag og takrenner, til større takinstallasjoner. Alle gavlbeslag, pipebeslag, takhatter og andre beslag lages av oss, og er spesielt tilpasset hvert enkelt tak. Dette sikrer en pen tekking og et helt tett resultat, -hver eneste gang.

Noe av det viktigste på et tak er undertaket. Dette sørger for at taket holder tett uansett vær, og hindrer at fukt trenger inn i huset selv om det skulle brekke en takstein, eller skje noe med selve takoverflaten. Når vi reparerer et tak, fjerner vi den gamle tekkingen og sjekker underlaget for råte og skader. Deretter gjøres eventuelle utbedringer, før vi monterer ny tekking med takstein, båndtekking eller takplater.

Det nye taket monteres på lekter slik at god lufting av taket ivaretas.

Forskjell på blikkenslager og taktekker

Det er mange som ikke vet at taktekker og blikkenslager faktisk er to forskjellige fagområder. En taktekker legger takpapp og membraner på flate tak, mens vi som blikkenslagere gjør alt det som er beskrevet i teksten over.

Årsaken til at vi bruker ordet taktekker i tittelen på denne siden er at folk flest ikke kjenner til forskjellen mellom fagområdene og derfor leter etter en taktekker, når de egentlig trenger en blikkenslager.

Mye av årsaken til forvirringen er at begge yrkesgruppene utfører en del fagarbeid som ligger under fellesbetegnelsen, taktekking.

Taktekking

Taktekking er et samlebegrep som beskriver ulike teknikker og materialer som brukes for å gjøre et tak motstandsdyktig overfor klimatiske påkjenninger som vær og vind.

Litt grovt kan vi dele taktekking inn i de to områdene overlapptekking og heltekking. Overlapptekking betyr at tekkingen lages med enkeltkomponenter som legges med overlappskjøter. Dette gjelder for eksempel takstein eller takpanner. Med denne formen for tekking er det spesielt viktig at undertaket er tett og i orden.

Heltekking er når tekkematerialer skjøtes sammen til et kontinuerlig vanntett sjikt. Dette skjer ved liming, sveising eller falsing.

Et eksempel på heltekking er båndtekking. Dette gir taket et unikt estetisk utrykk og veldig lang levetid.

Gunvaldsen & Sønn AS

Uansett hva taket ditt trenger har vi erfaringen og kompetansen til å sikre deg et tett og pent resultat. Vi utfører vedlikehold og utfører tak- og blikkenslagerarbeider på Borettslag, sameier og større næringsbygg i Nordre Follo og Oslo.

Benytt gjerne kontaktskjemaet her til å beskrive jobben og gi oss mål på taket. Legger du også ved bilder blir det enklere å sende deg et godt forslag på løsning og pris.

 

Gunvaldsen & Sønn – Skikkelig håndverk siden 1960

Send oss en forespørsel

Kontaktskjema

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    • Retningslinjer for personvern

    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

    Andre tjenester