Takomlegging

Takomlegging er nødvendig når det gamle taket ikke lenger holder været ute. Gunvaldsen & Sønn sørger for at taket blir både tett og pent.

De fem mest populære taktypene på skråtak i Norge er takstein, takplater, takpanner, takshingel og båndtekking. Takpanner og takplater går litt om hverandre, men utover det har hver av disse fem taktypene sine egne fordeler, avhengig av bygningens stil, klimatiske forhold og dine preferanser.

Vi utfører takomlegging av alle taktypene til skråtak, og har lang er faring med å legge tak som holder huset beskyttet i mange tiår.

Det første vi må gjøre er å sørge for et skikkelig undertak.

Undertak

Undertaket er noe av det viktigste ved en takomlegging, fordi det sørger for at taket er tett, uansett vær. Selv om det skulle brekke en takstein eller skje noe med selve overflaten, vil et skikkelig undertak beskytte huset mot fuktinntrengning.  

Vi river alltid vekk den gamle tekkingen og sjekker om underlaget er fritt for råte og skader. Det vi eventuelt finner utbedres før vi monterer ny tekking med takstein eller plater. Taket monteres på lekter sånn at god lufting av taket ivaretas.

Alle takrenner, gavlbeslag og takhatter spesialproduseres til taket og monteres på nytt. Alt du trenger å tenke på, er om du vil ha takstein, takplater, takpanner, takshingel eller båndtekking.

Takstein – klassisk og tidløst

Takstein er en klassisk og tidløs tekking som brukes mye i Norge. Den er laget av tegl eller betong og er tilgjengelig i ulike former og farger. Takstein er kjent for sin holdbarhet og evne til å motstå ekstreme værforhold, som snø, regn og vind.

Takstein gir også et estetisk tiltalende utseende, spesielt for tradisjonelle norske hus. De er også relativt enkle å vedlikeholde, og kan vare i mange tiår med riktig omsorg.

Det er en forutsetning at bygget er dimensjonert for veksten av takstein.

Takplater og takpanner

Takplater og takpanner er et moderne alternativ til tradisjonelle taktyper. De er vanligvis laget av ulike former for metall, og tilbys i forskjellige farger og mønstre.

Takplater er populære på grunn av deres holdbarhet, lave vekt og enkle installasjon. De krever også minimalt med vedlikehold. Denne løsninger er spesielt egnet på større driftsbygninger som låver og liknende, tillegg til tak på bolighus som ikke er dimensjonert for tung vekt.

Båndtekking

Båndtekking gjøres ved at metallplater legges i fallretning på taket og dobbeltfalses sammen i skjøtene, slik at de blir 100% vanntette. Platene kommer vanligvis på rull som vi bearbeider og monteres direkte på taket av en blikkenslager.

Dette er en form for tekking som primært egner seg på luftede takkonstruksjoner, kalde skråtak og buetak. Platene kommer gjerne i kobber, sink, aluminium eller lakkert stål.

Dette er en tradisjonsrik form for tekking, som har blitt svært populær på moderne bygg de senere årene, i tillegg til verneverdige og fredede bygg som skal tilbakestilles til opprinnelig stil.

Takshingel

Takshingel er egnet for boligtak som ikke er dimensjonert for tyngre taktekkinger, samt hus med kaldt loft som ikke er avhengig av opplektet luftesjikte over tak.

Det blir også mye brukt på garasjer, boder og hytter siden det er et av de mest prisgunstige alternativene.

Gammeldags håndverk med moderne løsninger

Her hos Gunvaldsen & Sønn AS har vi over 60 års erfaring med takomlegging. Ved å kombinere vår lange håndverkserfaring med moderne materialer og løsninger, sikrer vi et tak som holder huset beskyttet i lang tid.

Spør oss gjerne om råd, dersom du har behov for en takomlegging.

Send oss en forespørsel

Kontaktskjema

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    • Retningslinjer for personvern

    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

    Andre tjenester