Båndtekking

Med båndtekking får taket et særpreget estetisk uttrykk, og svært lang holdbarhet.

Båndtekking gjør taket motstandsdyktig mot mekanisk påvirkning, og dette er spesielt gunstig med tanke på takets livslengde. Det fører til at totaløkonomien ved å benytte båndtekking ofte er veldig god, fordi den lange levetiden holder vedlikeholdskostnadene nede.

I tillegg får du et klassisk og vakkert tak som stråler av tradisjon.

Hva er båndtekking?

Båndtekking er ekte håndverk som gjøres ved at metallplater legges i fallretning på taket og falses sammen i skjøtene, slik at de blir 100% vanntette. Platene kommer vanligvis på rull og monteres direkte på taket av en blikkenslager.

Dette er en form for tekking som primært egner seg på luftede takkonstruksjoner, kalde skråtak og buetak med utvendig nedløp. Platene kommer gjerne i kobber, sink, eller lakkert stål, og dersom du har behov for en ekstra lett konstruksjon, kan det brukes aluminium.

Aluminium er også et godt alternativ i kystnære strøk, på grunn av det store saltinnholdet i luften.

Pipe på båndtekket tak
Pipe på båndtekket tak

Vedlikehold

Et båndtekket tak er nærmest vedlikeholdsfritt, og dette er en spesielt velegnet form for tekking, dersom takhellingen er lav.

Vedlikehold vil normalt begrense seg til at man kan rengjøre taket ved å fjerne mose og algevekst ved behov. I tillegg er det alltid lurt å sjekke taket med jevne mellomrom, uansett hva slags tak du har.

Se etter sprekkdannelse, skader som skyldes mekanisk påvirkning eller liknende. Utover en sjekk og eventuell rengjøring av platene, vil det normalt forekomme minimalt med vedlikehold på et båndtekket tak.

Gunvaldsen & Sønn AS

Her hos Gunvaldsen & Sønn AS har vi over 60 års erfaring som tilbyder av båndtekking til både eksisterende og nye tak. Vi kan montere i ulike materialer og du kan velge fargen som passer ditt hjem eller bygg.

Vi utfører oppdrag både på private boliger og større næringsbygg.

Benytt gjerne kontaktskjemaet her til å beskrive jobben og gi oss mål på taket. Legger du også ved bilder blir det enklere å sende deg et godt forslag på løsning og pris.

Gunvaldsen & Sønn – Skikkelig håndverk siden 1960

Ps. Les også om takomlegging

Send oss en forespørsel

Kontaktskjema

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    • Retningslinjer for personvern

    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

    Andre tjenester