Montere snøfangere

Riktig montering av snøfangere forhindrer skader og motvirker skjevfordelt belastning på taket.

I løpet av vinteren kan det ofte komme mye snø på taket. Når det blir mildere i luften blir snømassen tung, og faren for at snø og is raser ned fra taket blir større.

Dette kan føre til både personskader og materielle skader. Riktig montering av snøfangere bidrar til å holde snø og is på taket til det smelter, og vil derfor være viktig for å forebygge at slike skader kan skje.

Er det krav om snøfangere?

Som huseier er det ditt ansvar at det ikke raser ned snø fra taket som skader mennesker eller eiendom. Det betyr at du er juridisk og strafferettslig ansvarlig for skader som skyldes ras fra et tak du selv eier.

Det er kun krav til snøfangere på steder hvor folk ferdes, men snøfangere forhindrer også skjevfordeling av snø, som kan føre til ujevn belastning på takkonstruksjonen. Derfor anbefales det å sikre hele taket med snøfangere, uavhengig av ferdsel og gangveier.

Har du tak med glatt overflate, som takplater eller glatt takstein, må du ha snøfangere uansett. Dersom taket har ru overflate, som takpapp, shingel eller ru takstein, må du ha snøfanger når takvinkelen er 27 grader eller mer.

Er du usikker på hva som gjelder for ditt tak, kan du spørre oss slik at vi kan hjelpe deg med en riktig vurdering.

Riktig snøfanger til riktig bruk

Snøfangere består i all hovedsak av to deler, gelenderet og konsollene. Gelenderet er det samme uansett, mens konsollene er tilpasset hver enkelt taktype.

Ved bruk av feil type konsoller, eller ved feilmontering risikerer man at snøfangeren ikke holder vekten av snøen, eller at taket skades slik at det ikke lenger holder tett.

Forskjellige typer tak som krever ulike konsoller eller innfestinger:

Snøstoppere og isstoppere kan også monteres, for å unngå at snø og is raser ned under snøfangerne.

Montert av fagfolk

Gunvaldsen & Sønn AS monterer snøfangere til alle typer taktekking. Med eget blikkenslagerverksted og over 60 års erfaring, kan våre dyktige blikkenslagere hjelpe deg med å finne en løsning som passer dine behov. Vi kan skreddersy alt til ditt tak, og vi etterstreber å gi rask og god service til riktig pris.

Trenger ditt bygg snøfangere? Fyll ut kontaktskjemaet, legg ved bilder av bygget, og skriv antall løpemeter som trenger snøfanger. Vi kontakter deg med et uforpliktende tilbud.

Send oss en forespørsel

Kontaktskjema

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    • Retningslinjer for personvern

    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

    Andre tjenester