Pipebeslag

Pipebeslaget sitter i overgangen mellom pipa og taket, og skal tette slik at vann ikke kan lekke inn i huset langs pipen.  

Pipa er husets mest utsatte punkt med tanke på vær og vind, og en lekkasje her kan føre til fuktskader gjennom alle etasjene i huset. Derfor er det viktig at pipebeslaget er i orden og faglig montert.

Snø, vind og annet vær kan skade beslaget, slik at det ikke lenger holder tett. Dersom du trenger nytt beslag, vil vi spesialprodusere det på mål og tilpasse det til din pipe. På den måten får du et beslag som passer perfekt og holder lenge.

Heltekking eller fotbeslag

Dersom du ønsker synlige murstein eller murpuss på øvre del av pipa, er det noe som kalles bunnbeslag, eller fotbeslag du er ute etter. Dette beslaget sitter helt nede ved taket og holder tett rundt pipen, samtidig som pipen får være synlig.

Heltekking vil derimot si å dekke hele pipen med plater. Dette gir en vedlikeholdsfri løsning som holder i mange tiår. Har du for eksempel en gammel pipe som begynner å bli slitt, vil heltekking kunne forlenge levetiden betraktelig.

Slik bytter vi pipebeslag

Tekking av pipen består av to trinn. Først må vi utføre en undertekking under taktekkingen. Undertekking hindrer slagregn fra å trenge gjennom ved ekstremvær som kraftig nedbør og vind. I tillegg motvirker det at det oppstår kondens som kan forårsake fuktskader.

Deretter monteres fotbeslag over takstein, takplater eller papp. Alt falses sammen på stedet av oss, eller lages ferdig på verkstedet som en hel pipehatt. Vi kan produsere pipebeslag i ulike materialer som lakkert og plastbelagt stål, aluminium, sink eller kobber. Alt etter hva du ønsker.

Laget og montert av fagfolk

Her hos Gunvaldsen & Sønn AS, har vi eget blikkenslagerverksted og over 60 års erfaring. Vi bruker vår erfaring og kunnskap til å sikre dine verdier i et tøft nordisk klima.

Trenger du nytt pipebeslag, eller er usikker på tilstanden til ditt eksisterende beslag, kan du fylle ut kontaktskjemaet og legge ved bilder av pipa.

Vi vil komme tilbake til deg med en kvalifisert anbefaling på type løsning, og et uforpliktende pristilbud på jobben. Du kan også ta kontakt via telefon for en hyggelig prat.

Vi produserer også pipehatt på mål til selvmontering, dersom dette er ønskelig. Vi anbefaler imidlertid at montering utføres av håndverkere med riktig fagkompetanse.

Send oss en forespørsel

Kontaktskjema

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    • Retningslinjer for personvern

    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

    Andre tjenester