Takstiger

Gunvaldsen & Sønn AS kan levere og montere alle typer takstiger og stigetrinn i flere ulike farger.

Vi lagerfører varer for de mest vanlige taktypene, men skaffer alle typer takstiger på bestilling. Vi tilbyr kun utstyr som er typegodkjent i Norge og fra kjente produsenter.

Hvorfor må man ha takstiger?

Typegodkjente takstiger skal først og fremst monteres for å gi tilgang til feiervesenet, slik at de kan feie pipen. Dersom du har fått mangellapp fra feiervesenet må riktig utstyr monteres snarest, da du som huseier har ansvar for å sikre feieren trygg tilgang til hele fyringsanlegget.

Typegodkjente takstiger gir arbeidere en trygg vei opp og ned fra taket.

Se noen av våre takstiger i nettbutikken vår

Men hva er egentlig en takstige?

En takstige er en spesialisert stige som er designet for å monteres på taket og gir arbeidere en stabil og sikker plattform mens de utfører vedlikeholds- og inspeksjonsoppgaver på taket.

Hvis takvinkelen er 6 grader eller mer skal det monteres takstige eller stigetrinn som gir adgang til pipe og annet utstyr.

Pipeplattform / feieplatå

Er pipen 1,2 meter eller høyere på pipens korteste side skal det monteres pipeplattform/feieplatå.

Dersom det også er flere piper som ikke har egen sikret adgang med takstige, skal det monteres takbro til disse. En takbro sørger for en sikker gangbane på taket.

Det er viktig at utstyr som monteres er typegodkjent i Norge, slik at løsningen blir forsvarlig og trygg.

Hva er typegodkjenning?

I Norge er det et krav at takstiger skal ha typegodkjenning fra relevante myndigheter. Typegodkjenning er en prosess der takstiger blir testet og sertifisert i henhold til norske sikkerhetsstandarder. Dette sikrer at takstigene oppfyller visse kvalitets- og sikkerhetskrav som er fastsatt av myndighetene.

For å oppnå typegodkjenning må takstigeprodusenter sende inn tekniske dokumenter og prøver av produktene, til en akkreditert testinstitusjon. Testinstitusjonen vil gjennomføre ulike tester for å vurdere takstigens styrke, stabilitet og sikkerhetsegenskaper. Hvis takstigen består alle nødvendige tester og oppfyller kravene, blir den tildelt en typegodkjenning.

Typegodkjenningen blir deretter bekreftet med et sertifikat som indikerer at takstigen er egnet og trygg å bruke i norske forhold.

Gunvaldsen & Sønn sikrer adgang til taket

Her hos Gunvaldsen & Sønn AS, har vi eget blikkenslagerverksted og over 60 års erfaring. Vi bruker vår erfaring og kunnskap til å sikre dine verdier i et tøft nordisk klima.

Trenger ditt tak takstiger? Send oss bilder av taket og pipa via kontaktskjemaet under, og vi kommer raskt tilbake til deg med et prisoverslag på beste sikringsløsning.

Du kan også ta kontakt via telefonen for en hyggelig prat.

Send oss en forespørsel

Kontaktskjema

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    • Retningslinjer for personvern

    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

    Andre tjenester