Blikkenslagerens rolle i byggeprosjektet: Fra design til installasjon

Blikkenslageren har både kompetanse til å bidra som rådgiver i plandelen av et byggeprosjekt, og som den utførende håndverkeren som sikrer at alt blir som planlagt.

Jobben begynner allerede før bygget er påbegynt.

Designfasen

Helt fra designfasen kommer blikkenslagerens kompetanse til nytte. Med kunnskap om materialer, strukturer og vannavledning, kan vi bidra til å skape bærekraftige, effektive og vakre løsninger. I samarbeid med arkitekter og ingeniører bidrar blikkenslageren til å utforme tak- og fasadebeslag som utfyller bygningens estetiske og funksjonelle behov.

Med andre ord kan du si at vi bidrar til at bygget blir både pent og holdbart.

Vi jobber ofte med kobber, aluminium eller stål, men det finnes en mengde muligheter innen materialvalg, håndverksmessige løsninger og ikke minst farger.

Vår lange håndverkserfaring setter oss i stand til å gi gode råd for valg av både materialer og utførelse.

Installasjon og implementering

Når byggeprosessen er i gang, vil blikkenslageren installere og montere de utvalgte løsningene. Dette innebærer blant annet produksjon og spesialtilpasning av beslag, slik at det blir en skreddersøm som passer bygget perfekt.

Båndtekking, takrenner, pipebeslag, takhatter og fasadeelementer er typiske eksempler på ting som løses av oss. Nøyaktighet og presisjon er avgjørende i denne fasen for å sikre en vanntett og solid utførelse, som beskytter huset i fremtiden.

Kvalitetskontroll og vedlikehold

Ingenting varer evig, men det er allikevel viktig å få ting til å vare så lenge som mulig.

Når godt håndverk kombineres med gode rutiner for kvalitetskontroll, bidrar vi til forlenget levetid og høyere bærekraft for bygningen. Vi bistår med rådgivning for gode vedlikeholdsrutiner, og kan utføre kontroll og sjekk av alle bygningens beslag, både på eldre og nyere bygg.

Erfaring og kompetanse

Blikkenslagerfaget er et av de eldste håndverkene som finnes, og Gunvaldsen & Sønn har vært blikkenslagere i godt over 60 år. Vi bruker gammelt håndverk i kombinasjon med moderne produkter, for å lage løsninger som tåler morgendagens utfordringer.

Trenger du bistand til å velge, reparere eller montere beslag, så ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne.

Les også: Blikkenslagerens rolle i fremtiden

Send oss en forespørsel

Kontaktskjema

  • Dra og slipp filer her, eller
    Max. file size: 10 MB, Max. files: 10.
    • Retningslinjer for personvern

    • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

    Andre tjenester